Dönerde büyükbaş hayvan eti veya koyun eti, dana kıyma veya koyun kıyma veya bunların karışımları ile tavuk eti kullanılabileceği belirtilen ilanda etin ince ve yatay dilimlenmiş şekilde kesilip şişe sabitlendiği ve bunun dikey olarak ekseni etrafında dönerek ateşte pişirildiği kaydedildi. Dönerin 1800’lerin başından itibaren İstanbul’dan Osmanlı coğrafyasına yayıldığı kaydedilen ilanda, 1962’den 1979’a kadar devam eden Türklerin başta Almanya olmak üzere Avrupa’ya göçüyle yayıldığı anlatıldı. Dönerin 3 aylık itiraz süresinin dolmasının ardından tescil edileceği ve Türkiye’den AB’de tescillenen ilk geleneksel ürün adı olacağı kaydedildi.
Related Posts
Yurt dışı üretici enflasyonunda artış
- Hayati Karagöz
- 25 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin YD-ÜFE verilerini açıkladı. Buna göre, YD-ÜFE, ekimde bir…
Altında Ajda çılgınlığı: Kapalıçarşı’yı sallayan yeni trend
- Hayati Karagöz
- 23 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Altın fiyatlarının hızla yükselmesiyle birlikte yatırım aracı olarak altına yönelen vatandaşlar, bir yandan takı satışlarında…
Morgan Stanley’den dikkat çeken 2025 asgari ücret tahmini
- Hayati Karagöz
- 23 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Raporda, Türkiye'de enflasyonun 2025 sonunda yüzde 21'e, 2026 sonunda ise yüzde 12'ye gerileyeceği öngörüldü.Ayrıca, 2024'ün…